Vezani članci

Povratak Verdijeve sudbinske opere

Povratak Verdijeve sudbinske opere

Moć sudbine Verdijeva „sudbinska opera“, remek-djelo iz zrele faze najvećeg i najomiljenijeg opernog skladatelja, vraća se na pozornicu splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Nakon premijerne izvedbe u studenom prošle godine koja je, potpuno u skladu s famom o „ukletosti“ jednog od najizazovnijih Verdijevih naslova, protekla u ozračju zamjene dvije među glavnim ulogama neposredno pred samu premijeru, ali i nepodijeljenih kritičkih pohvala i oduševljenog prijema od strane publike, ansambl splitske Opere izvest će Moć sudbine u subotu i ponedjeljak 3. i 5. veljače.

Povratak Verdijeve sudbinske opere
Moć sudbine

Moć sudbine

“Mislimo da je Moć sudbine najcjelovitije ostvarenje od svih koje nam je Verdi do sada dao, po nadahnuću i bogatoj melodijskoj invenciji, po glazbenoj razradi i orkestraciji.“ Tako se pisalo poslije prvih izvedbi o djelu koje je značilo prekretnicu u maestrovu opusu i najavljivalo: Don Carla, Aidu, Otella i Falstaffa.

Moć sudbine
Moć sudbine

Moć sudbine

“Mislimo da je Moć sudbine najcjelovitije ostvarenje od svih koje nam je Verdi do sada dao, po nadahnuću i bogatoj melodijskoj invenciji, po glazbenoj razradi i orkestraciji.“ Tako se pisalo poslije prvih izvedbi o djelu koje je značilo prekretnicu u maestrovu opusu i najavljivalo: Don Carla, Aidu, Otella i Falstaffa. Verdijeva sudbinska opera, njezino “prokletstvo priče“ i kod naraštaja glazbenih umjetnika, pjevača, uvijek je budila posebna osjećanja. Kod jednih neobjašnjiv strah, a kod drugih neodoljiv izazov.

Moć sudbine