Opera

La Traviata PREMIJERA
Giuseppe Verdi

La Traviata

Verdijevo remek-djelo u cjelini je prvi put u Splitu izvedeno 1890. godine, a o omiljenosti ove opere najbolje govore česta premijerna postavljanja. Novu splitsku Traviatu očekujemo pod vodstvom maestra Jure Bučevića i u režiji Roberta Boškovića.

Premijera: 26. studenog 2022.

La Traviata
Mila Gojsalića PREMIJERA
Jakov Gotovac

Mila Gojsalića

Iako je Gotovčeva Mila Gojsalića jedna od tri velike hrvatske junačke opere, nakon splitske praizvedbe 1960. godine, premijerno je u Splitu postavljena samo još jednom – 1995. godine u sklopu 41. Splitskog ljeta. Trećim splitskim uprizorenjem Mile ravnat će maestro Ivo Lipanović, a režiju će preuzeti Ozren Prohić.

Premijera: ožujak 2023.

Mila Gojsalića
Madama Butterfly
Giacomo Puccini

Madama Butterfly

Slavno Puccinijevo djelo o mladoj tragičnoj heroini Cio-Cio San, opera koju je sam autor volio najviše od svih, vraća se na repertoar HNK Split. Izvedbama će ravnati maestro Ivo Lipanović,  u minucioznoj režiji Dražena  Siriščevića 

Madama Butterfly
Krabuljni ples
Giuseppe Verdi

Krabuljni ples

Verdijevo remek-djelo u intrigantnoj inscenaciji Gorana Golovka i vrhunskoj glazbenoj izvedbi Opere HNK Split odmah po premijeri od kritike je proglašen "svjetskom predstavom" koja je okupila "vrhunske izvođače, od dirigenta, zbora i orkestra do solista, svih redom tako sigurnih i moćnih da je ostao dojam kako se dobra energija nakupljala u ansamblu dugo vremena".

Krabuljni ples
Ero s onoga svijeta
Jakov Gotovac

Ero s onoga svijeta

Opera Ero s onoga svijeta u režiji Krešimira Dolenčića premijerno je u HNK Split izvedena 2001. godine i najdugovječnija je predstava našeg kazališta.

Ero s onoga svijeta
Cavalleria rusticana
Pietro Mascagni

Cavalleria rusticana

Cavalleria rusticana, remek-djelo opernog verizma, opera je koja je na praizvedbi 1890. izazvala jednu od najvećih senzacija u povijesti opere. Ovaj scensko-glazbeni dragulj natopljen strašću i s osvetom kao glavnim pokretačkim motivom, do danas je jedan od najomiljenijih i najizvođenijih opernih naslova. 

Cavalleria rusticana