Opera

Krabuljni ples PREMIJERA
Giuseppe Verdi

Krabuljni ples

Verdijevo remek-djelo u intrigantnoj inscenaciji Gorana Golovka i vrhunskoj glazbenoj izvedbi Opere HNK Split odmah po premijeri od kritike je proglašen "svjetskom predstavom" koja je okupila "vrhunske izvođače, od dirigenta, zbora i orkestra do solista, svih redom tako sigurnih i moćnih da je ostao dojam kako se dobra energija nakupljala u ansamblu dugo vremena". Predstava je posvećena uspomeni na nedavno preminulog maestra Nikšu Barezu.

Krabuljni ples
Cavalleria rusticana PREMIJERA
Pietro Mascagni

Cavalleria rusticana

Cavalleria rusticana, remek-djelo opernog verizma, opera je koja je na praizvedbi 1890. izazvala jednu od najvećih senzacija u povijesti opere. Ovaj scensko-glazbeni dragulj natopljen strašću i s osvetom kao glavnim pokretačkim motivom, do danas je jedan od najomiljenijih i najizvođenijih opernih naslova. 

Cavalleria rusticana
Rigoletto
Giuseppe Verdi

Rigoletto

Veličanstvena i tragična Verdijeva glazbena drama o mržnji koja ubija ljubav i nesebičnoj žrtvi, premijerno izvedena na Peristilu u sklopu 65. Splitskog ljeta, svoj će scenski život nastaviti na kazališnoj pozornici i ove sezone pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. 

Rigoletto
Ero s onoga svijeta
Jakov Gotovac

Ero s onoga svijeta

Opera Ero s onoga svijeta u režiji Krešimira Dolenčića premijerno je u HNK Split izvedena 2001. godine, dvadeset godina kasnije Ero se vraća na splitsku pozornicu s tri izvedbe.

Ero s onoga svijeta
Madama Butterfly
Giacomo Puccini

Madama Butterfly

Slavno Puccinijevo djelo o mladoj tragičnoj heroini Cio-Cio San, opera koju je sam autor volio najviše od svih, i ove sezone na repertoaru HNK Split. Ravnanje ove sezone preuzima maestro Jure Bučević, dok režiju potpisuje Dražen Siriščević. 

Madama Butterfly
Spli'ski akvarel
Ivo Tijardović

Spli'ski akvarel

 Proputovat će naša pjevačko-glumačko-plesačka ekipa od Veloga Varoša, travara Salka u Ljubuškom i gazda Perinih torti i kobasica, do rive našega djetinjstva, proslavit ćemo Sudamju, igrat tonbulu, zaogrnuti i utješeni lipom, mladenačkom 'jubavi Tonča i njegove Marice, a sve u počast glavnim licima ovog besmrtnog djela meštra Tijardovića - gradu Splitu i nama samima.

Spli'ski akvarel