Francuzica

Francuzica

Na površini duhovita, naizgled svakodnevna ljudska priča o zamjeni identiteta i zabavnim nesporazumima koji iz nje proizilaze, u svojoj je suštini dubinska analiza ljudskih odnosa u suvremenom, otuđenom svijetu i potrebi ljudi za „srodnom dušom“. Iako ova drama ne pretendira na velike teme, već se bavi sasvim malim ljudskim strahom, strahom od dugo očekivane sreće, njeni dometi su itekako značajni. Pobijediti strah, dati šansu samom sebi, usuditi se napraviti onaj presudan korak ka sreći, ka ispunjenju - blago je koje su sputani strahom ispustili mnogi. 

Iz kritike: 

"Greta i Petar u Francuzici kao da nisu imali nejasnoća ni težina u naslućeno mogućoj ljubavi, jednostavno su bili Ona i On, svoji, radoznali kao djeca, umorni u svojim svjetovima, ali ne bez nade. Stoga nas veseli što je ovoj predstavi žiri dramskoga programa dodijelio nagradu Judita za najbolje umjetničko ostvarenje."
Dunja Vusio, Vijenac

"Francuzica nudi ugođaj mirnoće i finoće, danas tako rijedak "
Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija

Režija

Snježana Sinovčić Šiškov/Trpimir Jurkić

Scenografija

Ozren Bakotić

Kostimi

Sonja Obradović

Skladatelj

Nenad Šiškov

Oblikovatelj svjetla

Miroslav Mamić

Oblikovatelj zvuka

Tomislav Luetić

Asistentica režije

Ana Babić

Ona Snježana Sinovčić Šiškov
On Trpimir Jurkić

 

Nagrada Judita za najbolje umjetničko ostvarenje 66. Splitskog ljeta predstavi Francuzica i režiji i izvedbi Snježane Sinovčić- Šiškov i Trpimira Jurkića

Nagrada "Fabijan Šovagović" Trpimiru Jurkiću za ulogu Petra u predstavi Francuzica na 28. Festivalu glumca