Tužan pogled u prazan takujin

Tužan pogled u prazan takujin

Predstava "Tužan pogled u prazan takujin" nastaje po dramskom predlošku u čijem su središtu četiri lika koji osnuju bend unatoč činjenici što su glazbeno nesposobni. Bend nastaje iz potrebe za promjenom, financijskim okolnostima, nezadovoljstvom  lokalnom glazbenom scenom, najavljenim krahom turizma, najlakšom mogućom zaradom, te nizom daljnjih opravdanja likova, gdje ni u jednom slučaju bend nije najlogičnije rješenje, ili kako ga protagonisti zovu, projekt. TPUPTje ideja koja uzme maha prebrzo, koja dobije noge brže nego što su njeni akteri spremni. Mogućnost stvaranja lažnih osobnosti, imidža i uspjeha putem društvenih medija ideju o hobiju u garaži pretvara u ozbiljan pothvat za koji su likovi ove drame minimalno spremni. Narativ tako prati radnju od nastanka ideje preko građenja lažnog benda, sve do koncerta kojeg likovi konačno moraju izvesti.
Predstava se radi po improvizacijskom modelu, kombinirajući rapidne dijaloške momente i glazbene blokove kako bi ispričali priču u stilu akcijskih filmova s početka dvijetisućitih.
Radnja smještena u Split u glazbenom smislu je određena tradicionalnim festivalima, festivalima elektroničke glazbe i aktivnom rap scenom, dok je, posebno s obzirom na vrijeme premijere, turistička sezona nezaobilazan modifikator života i obaveza njegovih stanovnika, pa će tako autorska glazba nastala u ovoj predstavi (izvođači i stručni suradnici) tematski biti vezana uz te odrednice.

Predstava će se izvoditi u dvorištu HNK Split (Stara plinara), tako ambijentalno odgovarajući mjestu koje je u centru događanja i gužvi, ali s potencijalom bijega od turističke navale.

Redatelj Ivan Penović