Venatus / Migrations

Venatus / Migrations

Venatus (Glazba: Szymon Brzoska)
Ovaj neoklasični balet Aarona Koka podijeljen je u četiri kratka stavka. Venatus je novi pristup tradicionalnom, „bijelom“ baletu koji ima sve tradicionalne elemente kao što su pas de deux, solo i corps de ballet finale, ovaj put u minimalističkom dekoru i kostimu koji ističu fizikalnost i glazbenost plesača.

Migrations (Glazba: Kirill Richter)

Kako se uklapamo u društvo? Kako se prilagođavamo rutinama, kulturi koja nas okružuje? Na ova pitanja balet Migrations pokušava vizualnim jezikom, govorom glazbe i tijela, odgovoriti. Aaron Kok iz vlastitog iskustva ovim baletom istražuje priče i izazove kroz koje prolaze migranti. Kroz pokret Aaron stvara slike koje odražavaju kako je to biti različit od okoline kao i želju za prilagođavanjem. Uz prekrasnu glazbu Kirilla Richtera ovaj dinamični neoklasični balet postavlja pitanje je li bolje biti individualac ili jednak svima ostalima.

Aaron Kok rođen je 1995. u Sydneyu, u Australiji. Baletno obrazovanje započeo je na McDonald College Performing Arts u Sydneyu, a nastavlja ga 2012. u Nizozemskoj na Dutch National Ballet Academy. Za vrijeme svog školovanja plesao je razne solističke uloge te se nakon diplome 2015. pridružuje poznatoj nizozemskoj plesnoj akademiji Introdans. Istovremeno radi i na svojm koreografskim projektima. Početkom 2017. dolazi u angažman Baleta HNK Split predstavljajući ga u najboljem svjetlu i izvan matične pozornice na uglednim međunarodnim manifestacijama ( Benefiz Gala u Munchenu, Tanzwoche Dresden i dr.).

Koreograf

Aaron Kok

Asistentica koreografa

Albina Rahmatullina

Kostimografkinja

Maja Peruzović

Oblikovatelj svjetla

Branimir Bokan

Oblikovatelj tona

Petar Ivanišević

Glazbena voditeljica,

skladateljica intermezza

Irina Nikolenko

Asistentica produkcije

Gorenka Žižić Jagar

Fotografija na plakatu Mario Buličić