Kino u teatru

Kino u teatru

NEDJELJA, 17. prosinca: NINA I JEŽEVA TAJNA - sinkronizirano

Francuska
Animirani, avantura (2023.)
Trajanje: 82'


Redatelji: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

10-godišnja Nina je svoju bujnu maštu oduvijek hranila pričama o ježu koje joj je smišljao tata. Nakon što tata ostane bez posla, Nina se počinje brinuti za budućnost svoje obitelji. Kada čuje glasine o blagu koje je sakrio vlasnik stare tvornice, Nina i njezin najbolji prijatelj Mehdi odlučuju organizirati pljačku skrivenog blaga kako bi ga podijelili između njezina oca i njegovih kolega s posla. Za razigrani dvojac tada započinje luda avantura.

NEDJELJA, 17. prosinca: KAKO SE POSEKSATI (HOW TO HAVE SEX)

Velika Britanija, Grčka
Drama, (2023.)
Trajanje: 91'


Tri tinejdžerice iz Velike Britanije, Tara, Skye i Em, odlaze na ljetovanje u grčku party destinaciju Maliu i planiraju najbolje ljeto ikad. Alkohol, klubovi, glazba i zgodni komadi sve je što im treba. Tara ima dvije misije: odlično se zabaviti i napokon se poseksati jer jedina u društvu to još nije "obavila." Dok se zabava zahuktava, nova poznanstva rađaju, a prijateljice otkrivaju neka drugačija lica, Tara se počinje pitati što ona zapravo želi. 

U svom dugometražnom redateljskom debiju, britanska snimateljica Molly Maning Walker daje dinamičan i sirov pogled na kompleksne tinejdžerske odnose, njihova očekivanja i seksualnost.
 
Film je premijerno prikazan na Cannes Film Festivalu, u programu "Izvjestan pogled", gdje je osvojio veliku nagradu žirija. Hrvatsku premijeru imao je u sklopu glavnog natjecateljskog programa Zagreb Film Festivala, gdje je nagrađen za najbolji film. Prikazan je i nagrađen na brojnim drugim svjetskim festivalima, te je naišao na ovacije kritike i publike.

Režija Molly Manning Walker
Scenarij Molly Manning Walker
Uloge Mia McKenna-Bruce, Enva Lewis, Lara Peake, Shaun Thomas, Samuel Bottomley
Direktor fotografije Nicolas Canniccioni
Montaža Fin Oates
Producenti Ivana MacKinnon, Emily Leo, Konstantinos Kontovrakis
Produkcija Wild Swim, Heretic