Balet

Labuđe jezero
Petar Iljič Čajkovski

Labuđe jezero

Prva baletna premijera u 2021. godini uprizorit će najpoznatiji bijeli balet u suvremenoj viziji koreografa Daniela Cardosa.

 

Labuđe jezero
Esmeralda
Cesare Pugni

Esmeralda

Najpoznatiji Pugnijev balet Esmeralda dolazi u Split u svibnju 2021. godine. 

Esmeralda
Correr o Fado
Daniel Cardoso

Correr o Fado

Fado, jedan od simbola portugalske kulture svoju plesnu inačicu doživio je kroz virtuoza Daniela Cardosa koji je uspješno demistificirao melankolične i nostalgične konotacije koje se vežu uz ovaj glazbeni žanr u predstavi koja je oduševila publiku i kritiku na 66. Splitskom ljetu. Correr o fado premijerno će biti prikazan na pozornici kazališta 12. listopada.

Correr o Fado
Orašar
Petar Iljič Čajkovski

Orašar

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenosi koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni.

Orašar
Gusar
Adolphe Adam

Gusar

Adamov romantični "bijeli" balet Gusar posljednjih desetljeća doživljava renesansu na svjetskim baletnim pozornicama. Produkcijom Baleta splitskog HNK, od kritike i publike jednodušno proglašenom vrhunskim scenskim događajem, i Hrvatska se upisala među zemlje u kojima se može pogledati ovaj spektakularni baletni naslov.

Gusar
Coppélia
Léo Delibes

Coppélia

Coppélia, ili djevojka s očima od emajla (La fille aux yeux d' émail) komični je balet francuskog skladatelja Léa Delibesa i jedan od najizvođenijih klasičnih baleta, koji je ogromne uspjehe doživio i u formi orkestralne suite.

Coppélia
Petar i vuk
Sergej Prokofjev

Petar i vuk

Simfonijska bajka za djecu Petar i vuk Sergeja Prokofjeva u izvedbi mladih plesača iz Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split, u koreografiji svog voditelja Remusa Dimachea i uz glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

Petar i vuk