Balet

Onjegin PREMIJERA
Balet Vasilija Medvedeva na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog

Onjegin

Balet u dva čina inspiriran Puškinovim romanom u stihovima u koreografiji Vasilija Medvedeva i na odabrana djela Petra Iljiča Čajkovskoga premijerno u HNK Split u svibnju 2022. 

Onjegin
Karneval životinja PREMIJERA
Camille Saint-Saëns

Karneval životinja

Predstava za cijelu obitelj, Karneval životinja u koreografiji Remusa Dimachea uz pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

Karneval životinja
Mozart à 2 & Don Juan PREMIJERA

Mozart à 2 & Don Juan

50 % popusta na ulaznice

Baletna dvočinka renomiranog francuskog koreografa Thierryja Malandaina Mozart à 2 & Don Juan, premijerno izvedena na 67. Splitskom ljetu na glazbu Mozarta i Glucka, bavi se vječnim umjetničkim problemom – prolaznoj ljubavi.

Mozart à 2 & Don Juan
Venatus / Migrations PREMIJERA
Aaron Kok

Venatus / Migrations

Spoj dva neoklasična baleta na glazbu Szymona Brzoska i Kirilla Richtera oduševio je publiku na 67. Splitskom ljetu. U koreografiji Aarona Koka Venatus/Migrations imat će svoju kazališnu premijeru 7. listopada na velikoj sceni HNK Split!

Venatus / Migrations
Esmeralda
Cesare Pugni

Esmeralda

Najpoznatiji Pugnijev balet Esmeralda u koreografiji Vasilija Medvedeva i Stanislava Feče i ove sezone na velikoj sceni HNK Split. 

Esmeralda
Labuđe jezero
Petar Iljič Čajkovski

Labuđe jezero

Najpoznatiji bijeli balet u suvremenoj viziji koreografa Daniela Cardosa.

 

Labuđe jezero
Correr o Fado
Daniel Cardoso

Correr o Fado

Fado, jedan od simbola portugalske kulture svoju plesnu inačicu doživio je kroz virtuoza Daniela Cardosa koji je uspješno demistificirao melankolične i nostalgične konotacije koje se vežu uz ovaj glazbeni žanr u predstavi koja je oduševila publiku i kritiku na 66. Splitskom ljetu.

Correr o Fado
Orašar
Petar Iljič Čajkovski

Orašar

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenosi koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni.

Orašar
Tri praščića Baletni studio Glazbene mladeži

Tri praščića

Dobro poznata poučna dječja priča o tri praščića u plesnom ruhu dolazi nam iz neumorne plesne radionice za dijecu i mlade, Baletnog studija Glazbene mladeži koja već punih 30 godina uvodi mlade u svijet baletne umjetnosti s ciljem da promijene percepciju baleta kao stroge umjetnosti.

Tri praščića