Balet

La Stravaganza / Noces
Autorska večer Angelina Preljocaja

La Stravaganza / Noces

Splitska publika imat će priliku pogledati dvije koreografije poznatog svjetskog umjetnika Angelina Preljocaja. U prvom dijelu (La Stravaganza) autor se bavi temom imigracije gdje prošlost upada u budućnost, dok drugi dio (Noces) preispituje svadbene rituale.

Premijera: 27. svibnja 2023.

La Stravaganza / Noces
Veliki Gatsby PREMIJERA

Veliki Gatsby

Međunarodno priznati koreograf Leo Mujić, koji je u posljednjih nekoliko godina na kazališnu scenu sa zapaženim uspjehom postavio baletne priče temeljene na velikim književnim djelima, posegnuo je ovoga puta za romanom F. S. Fitzgeralda Veliki Gatsby. Uspješnica splitskog Baleta sa Splitskog ljeta i ljetne pozornice pod sustipanskim borovima seli se na kazališnu pozornicu.

Veliki Gatsby
Onjegin
Balet Vasilija Medvedeva na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog

Onjegin

Balet u dva čina inspiriran Puškinovim romanom u stihovima u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva i na odabrana djela Petra Iljiča Čajkovskoga.

Onjegin
Esmeralda
Cesare Pugni

Esmeralda

Najpoznatiji Pugnijev balet Esmeralda u koreografiji Vasilija Medvedeva i Stanislava Feče i ove sezone na velikoj sceni HNK Split. 

Esmeralda
Correr o Fado
Daniel Cardoso

Correr o Fado

Fado, jedan od simbola portugalske kulture svoju plesnu inačicu doživio je kroz virtuoza Daniela Cardosa koji je uspješno demistificirao melankolične i nostalgične konotacije koje se vežu uz ovaj glazbeni žanr.

Correr o Fado
Venatus / Migrations
Aaron Kok

Venatus / Migrations

Spoj dva neoklasična baleta na glazbu Szymona Brzoska i Kirilla Richtera autorsko je djelo plesača splitskog baleta i koreografa Aarona Koka.

Venatus / Migrations
Orašar
Petar Iljič Čajkovski

Orašar

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenijela je koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni.

Orašar