Balet

Coppélia
Léo Delibes

Coppélia

Coppélia, ili djevojka s očima od emajla (La fille aux yeux d' émail) komični je balet francuskog skladatelja Léa Delibesa i jedan od najizvođenijih klasičnih baleta, koji je ogromne uspjehe doživio i u formi orkestralne suite.

Coppélia
Balet o mladosti
Igor Kirov

Balet o mladosti

U plesnoj dvorani našega Baleta o mladosti sviraju se melodije iz šezdesetih godina prošloga stoljeća, s malim izletima u naredna dva desetljeća i s jednom stranom posvetom opatijskom festivalu iz 1962.

Balet o mladosti
Bernstein pleše
Maša Kolar / Igor Kirov

Bernstein pleše

Predstava koja je po prvi put u bogatoj povijesti hrvatskog baleta povezala dva baletna ansambla nacionalnih kazališta, postavljena u čast stogodišnjice rođenja velikog Leonarda Bernsteina, američke glazbene i plesne ikone, nakon uspješne premijere na Splitskom ljetu nastavlja svoj scenski život na pozornici HNK Split. 

Bernstein pleše
Connect 2
Baletni kolaž

Connect 2

Uoči Dana hrvatskog baleta Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split svojoj vjernoj publici nudi kolaž  šest koreografskih uradaka. Solisti i članovi baletnog ansambla izvest će Pisma za njega i From Side to Side Igora Kirova, a polaznici Baletnog studija koreografije njihovih pedagoga Remusa Dimachea, Elena Nikolajeve i Korane Bilan.

Connect 2
Gusar
Adolphe Adam

Gusar

Adamov romantični "bijeli" balet Gusar posljednjih desteetljeća doživljava renesansu na svjetskim baletnim pozornicama. Produkcijom Baleta splitskog HNK, od kritike i publike jednodušno proglašenom vrhunskim scenskim događajem, i Hrvatska se upisala među zemlje u kojima se može pogledati ovaj spektakularni baletni naslov.

Gusar
Derviš i smrt

Derviš i smrt

Svijet metafizičkog, mističkog Selimovićeva Derviša i smrti, čas svođenja računa sa životom i svijetom u kojem suštinska pitanja i odgovori uvijek ostaju nedohvatni Balet splitskog HNK dočarao je u koreografskoj viziji Igora Kirova uz posebno skladanu glazbu Gorana Bojčevskog.

Derviš i smrt
Orašar
Petar Iljič Čajkovski

Orašar

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenosi koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni.

Orašar