Predstave

Capuleti i Montecchi
Vincenzo Bellini

Capuleti i Montecchi

"Labud iz Catanije" Vincenzo Bellini, nenadmašni majstor belkanta, operni je genije čijem su se daru za skladanje dugih tečnih melodija divili najveći operni skladatelji, od Verdija do Wagnera. Ekspresivna glazba, duboke emocije, Bellinijeva sposobnost da izrazi osjećaje ljubavi, tuge i tragedije čine ovu operu nezaboravnom. Opera, koja je vrhunski primjer Bellinijeve sposobnosti da stvori glazbenu priču koja istovremeno zrači ljepotom i dubinom, po prvi se put izvodi u Splitu.

Capuleti i Montecchi
Čarobna frula Koprodukcija HNK Split i UMAS
Wolfgang Amadeus Mozart

Čarobna frula

U izvedbi ansambala Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split i Umjetničke akademije u Splitu uživat ćemo u adaptiranoj, skraćenoj verziji vječnog Mozartovog klasika, jedne od najvećih opera ikad skladanih. Potraga za istinom i mudrošću, ljubavlju i prosvjetljenjem zaogrnuta je u formu bajkovite fantastike. Čarobna frula koja princu Taminu služi da ga izbavi iz nevolja simbol je umjetnosti, glazbe koja djeluje na osjećaje, tješi, jača i mijenja duševna stanja u procesu preobrazbe čovjeka kroz brojna iskušenja koje mora proći na putu od kraljevstva noći do kraljevstva svjetla i čovječnosti.

Čarobna frula
Crvena voda
Jurica Pavičić

Crvena voda

Roman "Crvena voda" smatran je jednim od najboljih trilera hrvatske književnosti, nagrađivan s više inozemnih nagrada, preveden na nekoliko stranih jezika. Napeta potraga za mišćanskom ljepoticom isprepliće se s recentnom povijesnom dramom jedne zemlje i njenih ljudi. 

Praizvedba: studeni 2023.

 

Crvena voda
Slučaj Mademoiselle Dupin
Edgar Allan Poe

Slučaj Mademoiselle Dupin

Predstava "Slučaj Mademoiselle Dupin" nastaje kolažiranjem nekoliko kratkih priča Edgara Allana Poea, s naglaskom na dramatizacije dviju iz serije detektivskih priča "Umorstva u Rue de Morgue", "Ukradeno pismo" te motivima iz kratke priče "Crni mačak". Priče povezuje lik detektiva Augusta Dupina čija je uloga u predstavi povjerena ženi pa je junakinja predstave, u produkciji HNK Split, režiji Natalije Manojlović Varga i dramatizaciji Ivane Vuković, detektivka Mademoiselle Dupin.

Slučaj Mademoiselle Dupin
Mačka na vrućem limenom krovu
Tennessee Williams

Mačka na vrućem limenom krovu

Patrijarhalno kapitalističko društvo koje se raspada, u kojem je laž privlačnija od istine a obitelj uranja u egzistencijalnu krizu kada se potisnuti osjećaji izgovore naglas. Svijet je to drame "Mačka na vrućem limenom krovu" iz 1955. godine za koju je Tennessee Williams dobio Pulitzerovu nagradu. Redatelj je Jug Đorđević, slavodobitnik Sterijine nagrade za 2023.  

Premijera 4. travnja 2024.

Mačka na vrućem limenom krovu
Tužan pogled u prazan takujin
Autorski projekt Ivana Penovića

Tužan pogled u prazan takujin

Predstava će se izvoditi u dvorištu HNK Split (Plinara).

Projekt lažnog banda četvorice glazbeno nesposobnih likova prometne se u uspješan pothvat za koji su likovi ove drame minimalno spremni. Narativ predstave prati radnju od nastanka ideje preko građenja lažnog benda, sve do koncerta kojeg likovi konačno moraju izvesti.

Tužan pogled u prazan takujin
Zbrajanje štete
Trpimir Jurkić

Zbrajanje štete

Projekt kreiran za intimističku Scenu 55 nastao je na inicijativu prvaka Drame HNK Split Trpimira Jurkića koji u monološkoj formi nastoji napraviti rezime svoje dosadašnje karijere i života. Kroz niz ispovijesti i anegdota Jurkić uspješno demistificira pojmove glume, umjetnosti i karijere.

Zbrajanje štete
Laurencia
Aleksandar Krein

Laurencia

K-HNK: U koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka

Autor Laurencije Vakhtang Čabukiani jedan je od najutjecajnijih plesača 20. stoljeća a koreografkinja Nina Ananiašvili, koja će s Baletom splitskog HNK postaviti predstavu, proglašena je jednom od najvećih svjetskih balerina svih vremena. U kreaciji značajnih imena ne samo gruzijskog nego i svjetskog baleta i izvedbi Baleta HNK Split uživat ćemo u baletnom remek-djelu nikad prije viđenom na hrvatskim scenama.

Laurencia
La Traviata
Giuseppe Verdi

La Traviata

Glazbena drama o pariškoj kurtizani, “posrnuloj ženi” koja žrtvuje sve za ljubav vrhunac je Verdijeva genija. Od opijajuće sreće napitnice (“Brindisi”) do prigušenog dirljivog trećeg čina u kojem se susreću nada i očaj, “La traviata” je duboko emotivno belkantističko remek-djelo najvećeg opernog majstora.

La Traviata
Mila Gojsalića
Jakov Gotovac

Mila Gojsalića

U narodnoj predaji sačuvano herojstvo Mile iz roda Gojsalića, lijepe i ponosne poljičke djevojke, mučenice i narodne junakinje, „hrvatske Ivane Orleanske“ koja je žrtvovala vlastiti život da otkloni opasnost tuđinske okupacije rodnog joj poljičkog kraja, velika je tema u hrvatskoj književnosti, glazbi i umjetnosti. Jakov Gotovac na stihove Danka Anđelinovića skladao je povijesnu glazbenu dramu, prema formatu svoju najveću operu, punu plemenitog patosa i gotovo oratorijskog mira.

 

Mila Gojsalića
Krabuljni ples
Giuseppe Verdi

Krabuljni ples

Verdijevo remek-djelo, u intrigantnoj inscenaciji i vrhunskoj glazbenoj izvedbi Opere HNK Split, odmah po premijeri od kritike je proglašen "svjetskom predstavom" koja je okupila "vrhunske izvođače, od dirigenta, zbora i orkestra do solista, svih redom tako sigurnih i moćnih da je ostao dojam kako se dobra energija nakupljala u ansamblu dugo vremena".

Krabuljni ples
Ero s onoga svijeta
Jakov Gotovac

Ero s onoga svijeta

Ero s onoga svijeta, najbolja hrvatska opera, u inscenaciji Krešimira Dolenčića premijerno je u HNK Split izvedena 2001. godine i najdugovječnija je predstava našeg kazališta.

Ero s onoga svijeta
Spli'ski akvarel
Ivo Tijardović

Spli'ski akvarel

"Akvarel zapravo kao mjuzikl ili operetno djelo i ne postoji. On je neprekidno na repertoaru grada Splita. (…) Ne događa se Spli'ski akvarel u kasnim dvadesetim godinama. On se događa stalno…", kaže redatelj Krešimir Dolenčić o besmrtnom glazbeno-scenskom biseru maestra Tijardovića. "Spliski akvarel" raspjevano je, duhovito i razigrano putovanje od od Veloga Varoša, preko travara Salka u Ljubuškom i gazda Perinih torti i kobasica, do rive našega djetinjstva. Proslavit ćemo Sudamju, igrat tonbulu, zaogrnuti i utješeni lipom, mladenačkom 'jubavi Tonča i njegove Marice, a sve u počast glavnim licima ovog besmrtnog djela meštra Tijardovića - gradu Splitu i nama samima.

Spli'ski akvarel
Cavalleria rusticana
Pietro Mascagni

Cavalleria rusticana

Cavalleria rusticana, remek-djelo opernog verizma, opera je koja je na praizvedbi 1890. izazvala jednu od najvećih senzacija u povijesti opere. Ovaj scensko-glazbeni dragulj natopljen strašću i s osvetom kao glavnim pokretačkim motivom, do danas je jedan od najomiljenijih i najizvođenijih opernih naslova. 

Cavalleria rusticana
Tiha noć
Miljenko Smoje - Ivica Ivanišević

Tiha noć

Dramatizacija novelete "Kronika o našem Malom mistu" na kazališnoj pozornici oživljava dobro nam poznate, omiljene Smojine likove.

Tiha noć
55 kvadrata
Ivana Vuković

55 kvadrata

"Kazalište koje propituje grad u kojem djeluje" naslov je jednog od novinskih osvrta nakon praizvedbe drame mlade splitske dramatičarke Ivane Vuković. "55 kvadrata" proglašena je najboljom hrvatskom dramskom predstavom u 2022. godini, a s ukupnim brojem od čak 14 nagrada na regionalnim festivalima najnagrađivanija je aktualna predstava HNK Split.

55 kvadrata
Okretište
Damir Karakaš

Okretište

Okretište je jedna od rijetkih predstava koja nije, što bi bilo očekivano, vrištala temom zločina, preživljavanja, izostanka kazne i nastajanja oprosta. To je predstava na kojoj bi se trebao tumačiti pojam intenziteta. Ona ne viče, ali u tišini zapanjena kazališta gromoglasno intenzivno šapće – ovo se moglo dogoditi vama. Bilo kome tko je rekao ili napisao štogod nepopularno. Ili tko nije napravio ama baš ništa. Njezina su strahota i divota na istoj vremenskoj crti. Potresno i potrebno.", Magdalena Mrčela, www.damacijadanas.com

Okretište
Obitelj
Dennis Kelly

Obitelj

Mirnu večeru mladog bračnog para prekida dolazak vidno uznemirenog čovjeka. Iz te prve snažne dramske slike Kelly gradi svijet u kojemu potraga za istinom vodi sve dublje prema situacijama gdje sve izvjesnosti i sigurnosti građanskog života odjednom postaju upitne. Jer ulozi su veliki: mir ili istina, pravda ili zločin, obitelj ili samoća. Obitelj je ogledni primjerak suvremenog dramskog pisma koje ima ritam trilera, energiju ulice i pulsiranje života. 

Obitelj
Francuzica
Ilija Zovko

Francuzica

Iskren, dirljiv, emotivan dramski tekst Ilije Zovka o, više ili manje slučajnom, susretu dvoje neznanaca, žene i muškarca na pragu šezdesetih godina, oživjeli su Snježana Sinovčić Šiškov i Trpimir Jurkić i napravili predstavu koja će se, zaključila je kritika nakon premijere, "rado gledati".

Francuzica
U malu je uša đava
Tisja Kljaković Braić

U malu je uša đava

Debitantska knjiga Tisje Kljaković Braić U malu je uša đava već dugo ne silazi s ljestvica najčitanijih i najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, a budući da njezin sadržaj kroz niz duhovitih priča donosi Split osamdesetih koji još uvijek neodoljivo podsjeća na Smojin Split iz Veloga mista i na Fellinijev Mediteran, put do kazališne adaptacije nametnuo se kao prirodan i očekivan. 

U malu je uša đava
Žaba
Dubravko Mihanović

Žaba

Žaba Dubravka Mihanovića, višestruko nagrađivan, prevođen i izvođen tekst, i petnaestak godina nakon nastanka jednako je aktualna priča o prepoznatljivim ljudima koji se teško prilagođavaju vremenima izvrnutih vrijednosti. Drama se odvija u brijačnici na Badnju večer, što dodatno naglašava osamljenost i osobne drame četvorice muškaraca koji se susreću u njoj. Nedostatak komunikacije i empatije, otuđenost u svijetu površnosti i lažnog uspjeha, borba u pokušajima bliskosti, sabijaju se u virtuozno napisanu dramu koja se, uz neočekivane obrate, pretvara u psihološki triler.  

Žaba
Priče iz Vukovara
Autorski projekt Pere Eranovića

Priče iz Vukovara

Monodrama "Priče iz Vukovara" oblikuje kazališni prostor u ratno sklonište u kojem glumac ostvaruje potpun i nesebičan odnos s publikom. Glumac tako, na sat vremena postaje ratni izvjestitelj, a publika njegovi sugrađani koje on pokušava rasteretiti briga govoreći o ljubavi, životu, neprijateljima,ratu djetinjstvu...

Priče iz Vukovara
Laponija
Cristina Clemente i Marc Angelet

Laponija

Duhovita, šarmantna i oštroumna komedija katalonskih pisaca koja je svoju svjetsku premijeru imala u siječnju 2019. g. u Barceloni kroz sraz dvaju oprečnih mentaliteta, "uređenog", racionalnog nordijskog i "neodgovornog i šlampavog" mediteranskog.

 

Laponija
Bambina
Ana Tonković Dolenčić / Neno Belan

Bambina

Uz nezaboravne hitove Nene Belana i legendarnih Đavola, ova kazališna priča pripovijeda se kao nostalgični jukebox mjuzikl premda će i ono vrijeme, kojega se mnogi sjećaju kao nekih boljih dana, podsjetiti i na danas aktualne probleme.

Bambina
Snježna kraljica
Davor Bobić / Hans Christian Andersen

Snježna kraljica

K-HNK: U koprodukciji s HNK u Osijeku

Splitski i osječki baletni ansambl praizvest će "Snježnu kraljicu" na osječkoj sceni u veljači.

Snježna kraljica
Orašar
Petar Iljič Čajkovski

Orašar

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlikowskog prenijela je koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni.

 

Orašar
Sinfoni(ett)a
D. Pejačević / K. Penderecki

Sinfoni(ett)a

Autorska večer koreografa Martina Chaixa uz zvukove genijalne Simfonije u fis-molu, op. 41, Dore Pejačević te emotivne i dinamične Sinfonietta per archi Krzysztofa Pendereckog.

 

 

Sinfoni(ett)a
La Stravaganza / Noces
Autorska večer Angelina Preljocaja

La Stravaganza / Noces

Angelin Preljocaj veliko je ime svjetske scene suvremenog plesa. U prvom dijelu ("La Stravaganza") bavi se temom imigracije gdje se prošlost miješa s budućnošću, dok drugi dio ("Noces") preispituje svadbene rituale.

 

La Stravaganza / Noces
Veliki Gatsby

Veliki Gatsby

Međunarodno priznati koreograf Leo Mujić, koji je u posljednjih nekoliko godina na kazališnu scenu sa zapaženim uspjehom postavio baletne priče temeljene na velikim književnim djelima, posegnuo je ovoga puta za romanom F. S. Fitzgeralda "Veliki Gatsby". Lude američke dvadesete prošlog stoljeća, vrijeme jazza, nesputanog hedonizma pozadina su pred kojom se odvija intimna drama misterioznog bogataša Jaya Gatsbyja.

Veliki Gatsby
Esmeralda
Cesare Pugni

Esmeralda

Najpoznatiji Pugnijev balet Esmeralda u koreografiji Vasilija Medvedeva i Stanislava Feče i ove sezone na velikoj sceni HNK Split. 

Esmeralda
Johannes Brahms: Njemački rekvijem
Koncert za Dušni dan

Johannes Brahms: Njemački rekvijem

Pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića na programu ovogodišnjeg koncerta uoči blagdana Svi svetih je Njemački rekvijem, izuzetno djelo jednog od najutjecajnijih europskih skladatelja - Johannesa Brahmsa. Uz Orkestar i Zbor Opere HNK Split nastupit će i solisti: sopranistica Nela Šarić i bas-bariton Thomas Tatzl.

 

Johannes Brahms: Njemački rekvijem
Concierto de Aranjuez 11. DANI KLASIČNE GITARE
Zoran Dukić (gitara) i Orkestar HNK Split

Concierto de Aranjuez

U sklopu 11. Dana klasične gitare Orkestar HNK Split pod ravnanjem mo. Ive Lipanović te uz gitarista Zorana Dukića izvest će djela Violića, Rodriga te Čajkovskoga. 

Concierto de Aranjuez
Božićni koncert Zbora HNK Split

Božićni koncert Zbora HNK Split

Čak dva prigodna koncerta uoči Božića izvest će Zbor HNK Split pod vodstvom dirigentice Barbare Kajin. U četvrtak, 20. prosinca besplatni koncert održat će se u Crkvi sv. Dominika, a 23. prosinca u podne, zborsko pjevanje ispunit će Peristil. 

Božićni koncert Zbora HNK Split
Novogodišnji koncert
Orkestar HNK Split

Novogodišnji koncert

Novogodišnji koncert Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića uz soliste, renomirani pijanisticu Martinu Filjak i sopranisticu Nelu Šarić, na repertoaru je 29. i 30. prosinca 2023. 

 

Novogodišnji koncert
Kajana Pačko (violončelo) i Orkestar HNK Split | dirigent: Tibor Bogányi

Kajana Pačko (violončelo) i Orkestar HNK Split | dirigent: Tibor Bogányi

Vrhunska glazbenica Kajana Pačko i Orkestar HNK Split pod ravnanjem maestra Tibora Bogányja na velikoj su sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u srijedu, 15. svibnja. Na programu je Prvi koncert za violončelo i orkestar u Es-duru Dmitrija Šostakoviča, Martuccijev Notturno te uvertira-fantazija Romeo i Julija Petra Iljiča Čajkovskog.

Kajana Pačko (violončelo) i Orkestar HNK Split | dirigent: Tibor Bogányi
Filharmonija budućnosti

Filharmonija budućnosti

Filharmonija budućnosti projekt je prepoznat od struke i publike koji polako postaje tradicionalni završetak koncertne sezone splitskog HNK. U mnogostruke blagodati ubraja se praktično iskustvo učenika koji imaju priliku učiti i muzicirati s profesionalnim kolegama te upoznavanje publike s talentiranim mladim glazbenicima kojima nastup na velikoj pozornici HNK Split predstavlja važan korak u razvoj karijere. Članovi profesionalnog orkestara ovom prigodom postaju mentori, a publika ima priliku poslušati generacije splitskih glazbenika okupljenih u jedinstven ansambl. Poseban doživljaj su i gostovanja priznatih svjetskih te hrvatskih dirigenata, koji se svake godine mijenjaju, što obogaćuje svakog izvođača i slušatelja. 

Filharmonija budućnosti
Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe HNK u Varaždinu
J. B. P. Molière

Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe

Bogati trgovac Orgon u svoju obitelj dovodi Tartuffea koji je očarao njega i njegovu majku Pernel. Ističući prijateljevu pobožnost i poniznost, naivni i opčinjeni Orgon dolazi u sukob sa svojom obitelji za koju je pridošlica običan varalica. Tartuffe, slatkorječiv licemjer i lažni kršćanin, vješto manipulira Orgonom koji na kraju shvaća svoju zabludu.

Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe
Buba u uhu HNK u Varaždinu
Georges Feydeau

Buba u uhu

Vodvilj u tri čina "Buba u uhu" prvi je put izveden 1907. u Parizu uz nezapamćen uspjeh i kod publike i kod kritike. Jedan je kritičar napisao: "To je komad za koji bi valjalo izmisliti novi kvalitativni pridjev: smiješan, zabavan, komičan, vragometan, vrtoglav; sve to, pa i mnogo više."

Buba u uhu
Gospođa ministarka HNK Ivana pl. Zajca Rijeka
Branislav Nušić

Gospođa ministarka

Priča o ženi političara koja, nakon što joj suprug postane ministar u vladi, mora na brzinu usvojiti obrasce ponašanja i način života „visokog društva“ postala je gotovo sinonim za nagli uspon na društvenoj ljestvici, kao što je ime Branislava Nušića sinonim za smijeh u kazalištu, za nepogrešivo seciranje provincijalnog mentaliteta.

Gospođa ministarka
Dva u jedan HNK u Osijeku
Ray Cooney

Dva u jedan

Posvuda i uvijek velika uspješnica, ma gdje da je igrao, "Dva u Jedan" je hit vodvilj Raya Cooneyja, majstora komedije zabune, odnosno vodvilja.

Dva u jedan
Sad i nikad više Koprodukcija HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i HNK u Varaždinu

Sad i nikad više

Baletni diptih nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i HNK u Varaždinu čine komadi "Adam i Eva" Maše Kolar i "Za nikad" Jeroena Verbruggena.

Sad i nikad više
Romeo i Julija HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka
S. Prokofjev, A. Piotrovski, L. Lavrovski, S. Radlov

Romeo i Julija

Svjetski poznata plesačka zvijezda Jiří Bubeníček koreografirao je balet u suradnji s Riječkim simfonijskim orkestrom te Hrvatskom i Talijanskom dramom riječkog HNK, a prema konceptu i u dramaturgiji što ih je osmislio sa svojom suprugom Nadinom Cojocaru koja potpisuje i kostimografiju. Iza njih je dugi period istraživanja, puno ideja i misli i mnogo uložene energije u umjetničke kreacije što će publiku iz svakog kuta gledališta, uz „izbrušenu” plesačku, glazbenu, i glumačku interpretaciju, cjelovito povesti u svijet mržnje zavađenih obitelji i ljubavi najzaljubljenijeg para u povijesti.

Romeo i Julija
Macbeth HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka
William Shakespeare

Macbeth

Okrutna Shakespeareova tragedija u režiji Eduarda Milera – “Macbeth” u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca izvest će se i na velikoj sceni splitskog Teatra u sklopu K-HNK programa. 

Macbeth
Kino u teatru FILM

Kino u teatru

Hrvatsko narodno kazalište Split i Festival mediteranskog filma Split u novoj kazališnoj sezoni započinju suradnju programom Kino u teatru koji će se održavati jednom mjesečno.

 

Kino u teatru
Recital Terezije Kusanović (mezzosopran)
100. obljetnica smrti Dore Pejačević

Recital Terezije Kusanović (mezzosopran)

Mezzosopranistica Terezija Kusanović, u pratnji pijanista Zorana Velića, izvest će najljepše pjesme Dore Pejačević i splitskih autora. Također, u pauzi koncerta, muzikolog prof. Mirko Jankov reći će nekoliko vrijednih činjenica o životu i radu Dore Pejačević.

 

 

 

Recital Terezije Kusanović (mezzosopran)
2. Split klarinet festival
HNK Split i Umjetnička akademija u Splitu

2. Split klarinet festival

Gratis ulaznice mogu se predignuti na blagajni HNK Split.

Umjetnička akademija u Splitu predstavlja drugo izdanje Split klarinet festivala. Nakon prvog izdanja u kojem su predstavljeni splitski skladatelji i izvođači, u suradnji s HNK Split i uz pokroviteljstvo grada Splita i Buffet Crampona, gostuju prof. Tadej Kenig i Branimir Norac.

2. Split klarinet festival
Velo misto Zagrebačko gradsko kazalište "Komedija"
Miljenko Smoje

Velo misto

"Velo misto" Miljenka Smoje u režiji Marine Pejnović i produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija" stiže na veliku scenu u prosincu!

Velo misto
Adventski koncert
Orkestar HRM, Klapa "Sveti Juraj" - HRM i solisti Opere HNK Split

Adventski koncert

Orkestar HRM, Klapa "Sveti Juraj" - HRM i solisti Opere HNK Split, sopranistica Antonija Teskera, bariton Marko Lasić i bas Mate Akrap, pod ravnanjem maestra Tonćija Ćićerića na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split izvest će pomno birani program koji će publiku uvesti u blagdansko raspoloženje.

Adventski koncert
Akustični advent
Frano Živković

Akustični advent

Mladi gitaristički virtuoz Frano Živković predstavlja publici svoje autorske kompozicije te zanimljive aranžmane popularnih božićnih napjeva uz pokoju obradu glazbenih hitova iz poznatih filmova.

Akustični advent
Simfonijski koncert
Orkestar HNK Split

Simfonijski koncert

Orkestar HNK Split pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica izvest će bezvremenske klasike Wolfganga Amadeusa Mozarta i Felixa Bartholdy Mendelssohna.

Simfonijski koncert
Pozdrav proljeću
Koncert Ženskog zbora HNK Split

Pozdrav proljeću

Ženski zbor HNK Split pod vodstvom maestra Vetona Marevcija održat će koncert "Pozdrav proljeću" u Hrvatskom domu Split u četvrtak, 7. ožujka.

Ulaznice za koncert dostupne su na web stranici Hrvatskog doma Split.

 

Pozdrav proljeću
45 godina mješovite klape "Filip Dević"

45 godina mješovite klape "Filip Dević"

Mješovita klapa "Filip Dević" osnovana je 29. svibnja 1978. godine na jedan gotovo spontan način. Naime, članice i članovi ženske i muške klape često bi zajedno pjevali u trenucima opuštanja i sličnim prigodama, te su odlučili svoju spontanu pjesmu malo dotjerati, aranžirati i tako je nastala mješovita klapa, prva ikada formirana.

45 godina mješovite klape "Filip Dević"
Freske
Trio Jongen

Freske

Vrhunski hrvatski glazbenici flautistica Renata Penezić, fagotist Žarko Perišić i pijanistica Marina Matolić čine Trio Jongen.

 

Freske
Koncert Zbora HNK Split

Koncert Zbora HNK Split

Sudamja 2024.

Uoči blagdana svetog Dujma, Zbor HNK Split održat će besplatni koncert na Pjaci pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija te uz pijanističku pratnju Ivana Violića.

Koncert Zbora HNK Split
Grand finale: The Turtle and the Phone Booth HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka

Grand finale: The Turtle and the Phone Booth

 

Koprodukcija: Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i Hrvatsko narodno kazalište Split u sklopu K-HNK – Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta.

Stajaćim ovacijama ispraćeni su izvođači i autorska ekipa premijerno izvedene predstave Grand finale: The Turtle and the Phone Booth, nove kreacije izraelskog koreografa Nadava Zelnera za riječki Balet. Zajčev plesni spektakl na splitskoj je sceni je 27., 28. i 29. svibnja.

Grand finale: The Turtle and the Phone Booth
Gran Bolero
Jesús R. Gamo, EN-KNAP grupa i ZPA

Gran Bolero

Zagrebački plesni ansambl i slovenska EN-KNAP grupa stižu na veliku scenu Hrvatskog narodnog kazališta Split u nedjelju, 23. lipnja s plesnom predstavom Gran Bolero.

U suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split.

Gran Bolero
Ljubav na prvi Mijau Studio klasičnog baleta Plesnog teatra Split
SKB Plesni teatar Split

Ljubav na prvi Mijau

Ulaznice se mogu kupiti u Studiju klasičnog baleta Plesnog teatra Split (tel. 098 360 312).

Studio klasičnog baleta Plesnog teatra Split održat će završni koncert i baletnu predstavu Ljubav na prvi mijau (Koreografi: B. Čića Trumbić, L. Perić) na sceni HNK Split u utorak, 25. lipnja.

Ljubav na prvi Mijau