Mediteranski temperament na splitskoj sceni

Sezona HNK Split ove se godine prije svega bavi splitskim i dalmatinskim temama, ali to je ne čini nimalo isključivom u odnosu na Hrvatsku i svijet. Jer duh Mediterana kojim odiše ova sezona, bogata zanimljivim naslovima i uzbudljivim kazališnim očekivanjima, duh je suvremenog svijeta. Scenski ćemo istraživati belkantistički temperament Verdijevih Lombardijaca i Rigoletta, dramski će se program temeljiti upravo na mediteranskom okruženju, čak i u klasicima poput Pigmaliona u našoj interpretaciji preseljenoga u suvremeni Split. A Bambina, glazbeno-dramski spektakl kakvog ovaj grad nije vidio još od Spli'skog akvarela - koji će i ove sezone živjeti na našoj sceni - nostalgično je viđenje Splita osamdesetih, temeljeno na popularnoj glazbi Nene Belana i Đavola.

Ovogodišnje baletne izvedbe unijet će scensku svježinu u klasične teme u kombinaciji bijelog baleta i suvremenog izraza.

Uvjereni samo kako vam donosimo uzbudljivu, temperamentnu i umjetnički provokativnu sezonu, temeljenu upravo na karakteristikama prepoznatljivog, dramatičnog Mediterana. Pozivamo vas da nam se pridružite u još jednoj kazališnoj čaroliji. Neka vam svjetla pozornice obasjaju život.

Srećko Šestan, Intendant HNK Split