Vicko Bilandžić

Vicko Bilandžić

Intendant

Vicko Bilandžić

Rođen 1977. u Splitu. Magistar glume, diplomirao 2003. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija dodatno se educira na Međunarodnom kazališnom festivalu mladih u Puli za glumačke metode Tadashi Suzuki (u tri navrata), Chorus Metod (dva puta), Mihail Čehov i Lee Strasberg metode. Sudjelovao na radionici s pok. Cicely Berry. Na festivalu u Varšavi sudjelovao na workshopu kod Zygmunta Molika.

Glumac u angažmanu HNK Split od 2005. Od tada u matičnom kazalištu odigrao više od 30 dramskih uloga. Prije angažmana u HNK Split ostvarivao uloge u Zagrebačkom kazalištu mladih, HNK u Zagrebu, Istarskom narodnom kazalištu i HNK u Varaždinu. U televizijskim serijama i filmovima ostvario više od 20 uloga te snimio preko 30 radiodrama za Hrvatski radio.

Godine 2013. osposobljen za zvanje Voditelja izradebe i provedbe projekata financiranih iz EU fondove, te je u razdoblju od 2015. -  2016. u HNK Split bio koordinator za EU fondove. Aplicira, dobiva te vodi EU projekt „Ravnopravnost spolova“ (puno ime projekta: U potrazi za potpunom ravnopravnošću između muškaraca i žena: pomirenje privatnog i poslovnog života). Također aplicira i dobiva EU projekt HeritArt.