Gaia Vidović

Gaia Vidović

Poslovna ravnateljica

Gaia Vidović

Gaia Vidović rođena je 1986. godine u Splitu. Na Ekonomskom fakultetu u Splitu, magistrirala je 2012. godine poslovnu ekonomiju, smjer menadžment, te forenziku i nacionalne sigurnosti na Sveučilišnom odjelu za forenzičke znanosti iste godine. Tijekom studija sudjelovala je na timskim međunarodnim natjecanjima iz poduzetništva u Sarajevu te natjecanju pregovaranja u Varšavi. 
Gaia Vidović ima iznimno dugotrajno poslovno iskustvo, započevši karijeru kao demonstratorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2008. godine. Ubrzo nakon toga, postala je članicom Odbora za unaprjeđenje kvalitete na istom fakultetu od 2009. do 2011. godine. Od 2011. godine do sredine studenog 2022. godine, neprekidno upravlja tvrtkom Studio Proforma d.o.o. koja je djelovala u različitim sektorima, uključujući savjetodavne usluge normizacije, marketingu, grafičkom dizajnu i ugostiteljstvu.
U akademskoj godini 2022/2023 stječe izbor u naslovno zvanje predavača i angažirana je na Ekonomskom fakultetu gdje je vodila auditorne vježbe na jedanaest kolegija na Katedri za računovodstvo i reviziju i na Katedri za financije. Koautorica je dva znanstvena članka od kojih je "How does education influence entrepreneurship orientation? – Case study of Croatia" citiran 114 puta.
Govorničku školu "Ivo Škarić", u organizaciji Odsjeka za fonetiku Hrvatskog filološkog društva, pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, završava 2012. godine. 
Pobornica je cjeloživotnog učenja i usavršavanja, te se redovito dodatno usavršava kroz edukacije i tečajeve. U siječnju 2021. godine položila je online tečaj na hrvatskom jeziku ''Elements of AI'' Sveučilišta u Helsinkiju u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu, a 2023. godine završava "Narrative Economics", tečaj nobelovca Roberta Schillera, na engleskom jeziku Sveučilišta Yale. Osim navedenog, završila je razne druge tečajeve iz područja marketinga, održivog upravljanja, psihologije i sociologije. 
Trenutno, Gaia Vidović obnaša dužnost Predsjednice Nadzornog odbora u Aeroklubu Split od svibnja 2023. godine, a od rujna iste godine djeluje kao poslovna ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta Split.
Tečno govori engleski i španjolski, a služi se francuskim i finskim jezikom. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi zrakoplovnim jedriličarstvom.