RASPORED

utorak 20.02. 20:00
srijeda 21.02. 20:00
četvrtak 29.02. 19:30

William Shakespeare

Macbeth

HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka
Premijera petak 22.03. 20:00
ponedjeljak 25.03. 19:30

Novosti

Sve novosti
Belkantistički operni biser o najpoznatijim tragičnim ljubavnicima po prvi put u Splitu 20. veljače 2024.

Belkantistički operni biser o najpoznatijim tragičnim ljubavnicima po prvi put u Splitu

Opera „Capuleti i Montecchi“, remek-djelo majstora belcanta Vincenza Bellinija premijerno će biti izvedena u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u subotu 24. veljače s početkom u 20 sati. Pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, u režiji Hrvoja Korbara, uloge najpoznatijih ljubavnika svjetske literature tumačit će sopranistica Nela Šarić a mezzosopranistica Josipa Gvozdanić nastupit će u ulozi Romea. Po prvi put će splitska publika imati priliku vidjeti i čuti remek-djelo Bellinija, operu prelijepih melodija koja istovremeno zrači ljepotom i dubinom.

Belkantistički operni biser o najpoznatijim tragičnim ljubavnicima po prvi put u Splitu
Velika međunarodna baletna audicija i masterclass 15. veljače 2024.

Velika međunarodna baletna audicija i masterclass

U Baletnom studiju Hrvatskog narodnog kazališta Split 13. i 14. veljače održana je velika međunarodna baletna audicija i masterclass na kojoj je sudjelovalo 90 plesačica i plesača iz cijelog svijeta. U organizaciji irske kompanije Ballet Masterclass mladi su se baletni umjetnici predstavili ravnateljima šest renomiranih baletnih kazališta iz Hrvatske, Irske, Rumunjske, Srbije, Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Velika međunarodna baletna audicija i masterclass
"Snježna kraljica" u koprodukciji s osječkim HNK uskoro na sceni 12. veljače 2024.

"Snježna kraljica" u koprodukciji s osječkim HNK uskoro na sceni

Prvi puta u povijesti praizvedba je baleta – i to hrvatskoga autora, Davora Bobića – ujedinila je dva hrvatska nacionalna teatra. U sklopu koprodukcije K-HNK snage će udružiti Osječani i Splićani i iznjedriti, već u petak, 16. veljače – balet Snježna kraljica, prema slavnoj bajci H. C. Andersena, čija se 150. godišnjica smrti u svijetu obilježava dogodine.

"Snježna kraljica" u koprodukciji s osječkim HNK uskoro na sceni
Oceani ljubavi -  Neno Belan i Orkestar HRM za Dan zaljubljenih 12. veljače 2024.

Oceani ljubavi - Neno Belan i Orkestar HRM za Dan zaljubljenih

Neno Belan i Orkestar Hrvatske ratne mornarice te klapa Sveti Juraj HRM izvest će humanitarni valentinovski koncert „Oceani ljubavi“u Hrvatskom narodnom kazalištu Split na Valentinovo 14. veljače s početkom u 19:30h. Kao gošće koncerta nastupit će Mia Dimšić i Romana Lalić Pejković a dio prihoda koncerta namijenjen je Zakladi vojne solidarnosti.

Oceani ljubavi - Neno Belan i Orkestar HRM za Dan zaljubljenih