Ostavljam te

Ostavljam te

MUŽ:  Mi smo samo životinje koje rade ono što im nalaže instinkt. Svi smo mi takvi. Postoje i monogamna stvorenja: nekoliko vrsta životinja ili tako nešto, ali njima nalaže instinkt da budu monogamni. 

ŽENA:  Jesam li postala stara za tebe? Previše sam stara? Više ti se ne sviđam? Bojiš li se? Odjednom te zanimaju muškarci? Događa se. Pališ se na svoju sestru? Što se čudiš? Palio si se kad si imao deset godina, rekao si mi. Jesi li postao impotentan? Jesi li zaboravio tko si? Tko sam? Tko si bio i tko sam ja bila?

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su u braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave te se riječi "ostavljam te" provlače kroz opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra. Oni razgovaraju, spominju se nekih stvari i mogli bismo reći da je to inventura njihovoga odnosa. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i  glazbenici. Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

Autorski tim

Prijevod Vinko Radovčić i Jelena Karoglan
Redatelj Matjaž Latin
Scenografija John Čolak
Kostimografija Marija Šarić Ban
Oblikovanje svjetla Ivo Nižić i Frane Papić

Uloge

Žena Jasna Ančić
Muž Alen Liverić
TV voditeljica Žana Bumber
Bračni savjetnik Mimi Zadarski
Klavijature Ivan Ivić
Bubnjevi Jadran Dučić-Ćićo