10. Dani flaute

10. Dani flaute

PROGRAM

B. Britten: Pan

W. Popp: Russisches Zigeunerlied

N. Rota: Elegia

F. Poulenc: Un jour de flute berce les ruines

P. Swarts: Belvedere

G.Auric: Chant d'amour

G. Donizetti: Sonate in F-Dur

F. Schubert: Dva klavirska komada (Impromptusa),

Deutsch-Katalog No. 946

Allegreto

Allegro

J. Haydn: Konzert

G.P. Telemann: Menuett 1&2

M. Isaacson: November Song

Raphael Leone osnovnu glazbenu izobrazbu kao učitelj glazbe stekao je u Baselu s Josephom Boppom. Poslijediplomski studij završio je, između ostalih, s Jean-Pierreom Rampalom, Torkilom Byeom, Gottfriedom Hechtlom. Kao orkestralni glazbenik karijeru je započeo u Radio orkestru Basel, koji ga je odveo u Filharmoniju u Oslu, Durbanski simfonijski orkestar (Južna Afrika), a 1972. u Bečki simfonijski orkestar. Kao komorni glazbenik nastupao je u Europi, Aziji i SAD-u. Godine 1988. predavao je na Mozarteumu u Salzburgu, a od 1989. na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. Godine 1991. osnovao je "Austrijsko društvo flaute", čiji je i danas predsjednik. U mnogim radionicama, posebno za piccolo, želi inspirirati flautiste za najmanji instrument, pružiti literaturu za piccolo i učiniti ga dostupnim čak i neiskusnim glazbenicima. (Posljednji piccolo masterclassovi bili su u Buenos Airesu, Manili, Bangkoku, Tokiju i Seulu, u Italiji na Konzervatoriju di Pesaro (3 puta), Trstu, Senigagliji, Bolzanu i Latini (Ro) i Manili po peti put.

Raphael Leone je 1985. dobio austrijsko državljanstvo na temelju posebnih službi Republici. Od 2019. nastavnik je piccola na Sveučilištu u Leuvenu (Belgija) i na Sveučilištu Kalaidos u Zürichu od 2010. godine.

 

Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Maturirala je 1986 god. Iste godine dobila je stipendiju «Ivo Pogorelić» koja joj je omogućila odlazak na studij u inozemstvo. 1988. snimala je za ORF, austrijsku televiziju. 1989. bila je stipendistica Austrijskog ministarstva za znanost. Studij klavira završava 1992.godine u klasi prof. Paula Badure-Skode naslovom magistra umjetnosti.

Od 1992. do 1994. godine je kod prof. Georga Eberta usavršavala klavirsku komornu glazbu. 2000. završila je na istom Univerzitetu i pedagoški odjel za naslov profesora s odličnim uspjehom. Vesna Podrug Kossjanenko održala je brojne komorne i solističke recitale u «Musikverein», «Konzerthaus» i «Staatsoper» u Beču, «Vatroslav Lisinski» i «Hrvatski Glazbeni Zavod» u Zagrebu, «Conservatorio Giuseppe Verdi» u Milanu. Nastupala je u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj, Turskoj i Hrvatskoj ( Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Večeri u Donatu i dr.) Pored pedagoške djelatnosti na bečkom Sveučilištu (Wiener Volkshochschule) gdje je vodila klavirsku klasu od 1992. – 1995., predavala je i na mnogobrojnim ljetnim seminarima (Gutenstein, Mauerbach –Austrija; Bordeaux – Francuska; Hvar, Kaštela - Hrvatska).

1998.-2008. Vesna Podrug K. bila je korepetitor Bečke državne opere, a 2002.- 2008. bila je angažirana kao pedagoški suradnik na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Od 2007. profesorica je Klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a od 2017. obavlja dužnost Prodekanice za nastavu.