Novosti Objavljeno: 3/14/2023

Javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

Javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

Prijave se primaju do: 12. travnja 2023., a popis odabranih polaznika bit će objavljen: 14. travnja 2023., na mrežnim stranicama Kazališta.

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja:

Radionica dramskog pisanja koju vodi Tomislav Zajec održat će se u sklopu 33. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, od 21. do 28. travnja 2023.

Radionica dramskog pisanja u šest je godina izvođenja postala aktivnim i kreativnim mjestom razmjene spisateljskih iskustava mladih pisaca u nastajanju kao i ponešto iskusnijih dramskih autora, a u svom će sedmom izdanju novim polaznicima iznova omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova.

Sudjelovanje u radionici za sve je odabrane polaznike besplatno.

Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, šesterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame i dramatizacije premijerno izvedene u desetak zemalja. Zaposlen je kao izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Na radionici može sudjelovati do 8 polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata.

Kandidati se prijavljuju na mail adrese drama@hnk-split.hr i tomislavzajec@outlook.com, s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Radionice se u prostorijama HNK Split održavaju svakoga dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu (oni s radnim ili studentskim obvezama mogu, u dogovoru s voditeljem radionice, uskladiti termine).

Prijave se primaju do: 12. travnja 2023, a popis odabranih polaznika bit će objavljen: 14. travnja 2023, na mrežnim stranicama Kazališta. Za eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu se javiti na mail drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na mail: tomislavzajec@outlook.com