Elvis Bošnjak: Usidrene

Elvis Bošnjak: Usidrene

Premijera 11. prosinca 

Više

Na sceni

Premijere u sezoni

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Francuzica
Ilija Zovko

Francuzica

Na 66. Splitskom ljetu glumci i redatelji predstave nagrađeni su Juditom za najveće umjetničko ostvarenje u dramskom programu festivala. Francuzica, drugi dramski tekst Ilije Zovka, prerano preminulog glumca Hrvatskog narodnog kazališta Split, nakon uspješne premijere na 66. Splitskom ljetu, vraća se na pozornicu kazališta u novoj sezoni 2020/2021. 

Francuzica
U malu je uša đava
Tisja Kljaković

U malu je uša đava

Debitantska knjiga slikarice Tisje Kljaković Braić U malu je uša đava stiže na veliku scenu Hrvatskog narodnog kazališta Split u režiji Brune Bebić.

U malu je uša đava
Povratak
Harold Pinter

Povratak

Povratak, koji se u Splitu igra u prijevodu Luke Miličevića, i nakon više od pedeset godina od nastanka je zagonetan, duboko uznemirujući dramski tekst britanskog nobelovca Harolda Pintera, prožet crnim humorom.

Povratak
Usidrene
Elvis Bošnjak

Usidrene

Nakon Dalmatinske zagore i Splita, Elvis Bošnjak u posljednjem tekstu svoje Dalmatinske trilogije publici otvara prozor u život dalmatinskih otoka i kompleksnog, nekada i surovog života njegovih žitelja. Bošnjakov tekst - Usidrene u režiji Anastasije Jankovske i u koprodukciji tri hrvatska kazališta, HNK Split GDK Gavella i HNK Zadar, imat će svoju praizvedbu u prosincu 2020.

Usidrene
Trumanov show
Andrew M. Niccol

Trumanov show

Krajem prošlog stoljeća Trumanov show izgledao je kao nemoguća vizija stvarnosti, jer zašto bi netko preko televizijskog ekrana pratio svakodnevicu sasvim običnog čovjeka. Danas, dvadesetak godina kasnije u razdoblju u kojem vladaju reality emisije i društvene mreže, stvarnost je nadmašila Niccolov scenarij. Režiju kazališne verzije ovog popularnog filma potpisuje Saša Anočić, a premijerno će biti prikazana u travnju 2021. 

Trumanov show