Roko, Roko, tatino oko

Roko, Roko, tatino oko

Roko, Roko, tatino oko mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. U izvedbi sudjeluje 70-ak djece koja  pjevaju, glume i plešu te po prvi put u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera. Scena HNK Split će ovom prigodom postati prostor mašte i igre unutar koje vrijede neka druga pravila. 

Roko, desetogodišnji dječak, mangup kakvog ima svaka splitska ulica, jednog dosadnog petka poslijepodne odluči nacrtati planet Kaoka, savršeni svijet u kojem nema brige ni pravila i u kojem se ništa ne radi: “… nema blitve ni špinata, nema vike, nema strke, nema vječne buke, frke…“. Ideja je pobjeći u taj uzbudljivi prostor Rokove mašte, gdje su oceani shakea i sladoledne plime, s četvero najboljih prijatelja. Oni su fantastična petorka s određenim super moćima, ali im se plan bijega izjalovio kada je Tužibaba Toni doznao za njega. Djeca ipak uspijevaju otići, ali u nešto proširenom sastavu. Nakon susreta s interesantnim likovima čokoladnog svijeta kao što su divovska gusjenica, robot ili magarac Koki, junaci priče počinju shvaćati i nedostatke planeta Kaoka…

Mjuzikl ima ukupno 15 skladbi, od čega je pet songova: "Čokoladni svijet" nosi odlike boogieja, "Dida i lula" se naslanja na etnoelemente, "Moj brat" je tango song, "Roko, Roko" rockabilly, a "Golubica" serenada na klapski način koja prerasta u rap pa u etnoinstrumental.

Roko, Roko, tatino oko nastao je prema početnoj zamisli Nele Bujas Luketić, profesorice teorijskih predmeta u GŠ Josipa Hatzea, koja potpisuje glazbu i tekstove songova. Priču je adaptirala Jelena Bosančić, akademska glumica, koja je proširila radnju i likove te potpisuje režiju i koreografiju mjuzikla. Video projekcije i animacije, za koje su zaslužni Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević i Antea Ratković, gledatelje će uvesti u dječji svijet mašte. Zbor i orkestar, sastavljen od učenika GŠ Josipa Hatzea, uvježbala je Nela Bujas Luketić uz pomoć dirigenta Jure Bučevića pod čijim će vodstvom i nastupiti.

Vesna Alebić, ravnateljica GŠ Josipa Hatzea, istaknula je kako su im na ovom projektu potporu pružili i predstavnici HNK Split, a ovo nije prvi put da dvije institucije surađuju. 

Iz HNK Split prepoznali su potencijal ovog, do sad neviđenog, projekta u Splitu,  koji će doprinijeti razvoju kulturne scene grada, ali i Splitsko-dalmatinske županije. Zahvalna sam što su nam pružili  punu podršku i na ovom projektu kao i na mnogim drugima do sada, zaključila je Vesna Alebić. 

Premijera mjuzikla održat će se 7. listopada 2016. godine, s početkom u 20 sati, nakon koje će uslijediti još dvije reprizne izvedbe, 10. i 11. listopada u 19.30 sati. Mjuzikl će se zadržati na programu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bit će otvoren i za razna gostovanja.

Cijena ulaznice je 30 kn, a može se kupiti na blagajni splitskog HNK ili rezervirati na mail gsjh.press@gmail.com.

Autorski tim

Dirigent Jure Bučević
Režija i koreografija Jelena Bosančić
Autorica mjuzikla  Nela Bujas Luketić
Glazba Nela Bujas Luketić
Scenarij: Nela Bujas Luketić i Jelena Bosančić
Dizajn videa i animacije  Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević, Antea Ratković
Dizajn plakata  Dragan Kovačević, Antea Ratković
Zborovođa Nela Bujas Luketić

Uloge

Roko Toni Zaklan
Bezobraznica Nina Nina Bakić
Stipe  Stipe Budić
Eni  Eni Malenica
Dario Dario Jakovčević
Luka Luka Sumić
Lucija Marlena Perak
Nikola Nikola Polajk
Ana Ana Bosančić
Lana Lana Viro
Pjerino Pjerino Luketić
Tužibaba Toni Toni Đalo
Marko  Marko Čagalj
  Zbor učenika Glazbene škole Josipa Hatzea
  Orkestar učenika Glazbene škole Josipa Hatzea

Preuzimanja

Iz medija

  • Pogledajte kako nastaje mjuzikl 'Roko, Roko, tatino oko
    Toni Zaklan, mladi glumac koji igra glavnu ulogu u mjuziklu 'Roko, Roko, tatino oko' u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea, kroz kratki video pokazuje gledateljima kako i gdje nastaje predstava kojom se otvara ovogodišnja kazališna sezona. 'Roko, Roko, tatino oko',