preMOSTimo JAZz

preMOSTimo JAZz

Uz Orkestar Hrvatske ratne mornarice pod dirigentskim vodstvom mo. Tonća Ćićerića nastupa i Jazz Orkestar Hrvatske vojske iz Zagreba pod umjetničkim vodstvom bojnika Davora Dropuljića. Oba ansambla djeluju u okviru Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i ovom suradnjom upućuju na ideju snažnije povezanosti sjevera i juga naše domovine, a koja je sadržana i u nazivu samog koncerta. Kao vokalni solisti na koncertu će nastupiti Uršula Najev, Marko Pecotić, Nela, Marko Kutlić te Klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice, još jedna glazbena sastavnica Orkestra OSRH.

Orkestar Hrvatske ratne mornarice od svog osnutka 1991. godine njeguje zvuk revijskog - plesnog orkestra s jasnom namjerom da sačuva tradiciju dalmatinske popularne (zabavne) glazbe, iako mu u nekim prigodama nisu strani ni povremeni izleti u druge glazbene žanrove, od klasike do jazza. Osobito uspješnu suradnju ima s Klapom sv. Juraj HRM koja je urodila velikim brojem zajedničkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu i putem koje je stvoren prepoznatljiv imidž „glazbenika u bijelom”. Suradnja s brojnim poznatim vokalnim solistima i institucijama poput Splitskog festivala, posljednjih je godina učvrstila poziciju Orkestra HRM na glazbenoj sceni grada Splita, Dalmacije i čitave Hrvatske. Zapovjednik Orkestra HRM je bojnik Milan Milas, a šef-dirigent mo. Tonći Ćićerić.

Jazz Orkestar Hrvatske vojske osnovan je 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenika iz Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i danas pod zapovjedništvom i umjetničkim vodstvom bojnika Davora Dropuljića djeluje kao jedna od sastavnica Orkestra Oružanih snaga. Kroz proteklih šest godina djelovanja, ovaj je respektabilni ansambl ostvario preko stotinu vrlo uspješnih koncerata i stvorio zavidan repertoar pretežno swing glazbe. Ostvarili su i suradnju s mnogim eminentnim estradnim i jazz solistima od kojih neki nastupaju i na ovom koncertu u HNK Split.