Mala Floramye

Mala Floramye

Mala Floramye najpopularnija je splitska predstava, trajni dio identiteta grada. Najizvođenija splitska opereta krunu publici najomiljenije nosi još od trijumfalno uspješne praizvedbe 1926. godine. 

Radnja operete u prvom činu odvija se u vremenu pred Prvi svjetski rat u karnevalskoj noći na splitskoj Rivi, a kraljica i kralj karnevala su mladi zaljubljeni par Floramye i Mirko. Istovremeno je šjor Bepo Pegula, naročito njegove samoproglašene zavodničke sposobnosti, i u ovoj prilici predmet zabave svojim, sebi sličnim, prijateljima kao i ostatku grada. Drugi se čin događa u gradiću Quimperville pokraj Marseillea za vrijeme rata gdje se ponovno susreću Floramye i Mirko, ona kao bolničarka, a on kao opjevani ratni heroj poručnik Petar Petrović, a tu se nekako zatekne i šjor Bepo u kojeg se ludo zaljubljuje engleska bolničarka Miss Eveline Beautyflower. Treći je čin smješten ponovno u Split po završetku rata a ljubavne se priče sretno zaključuju u romantičnom ili pak komičnom happyendu.

"Slijedeći izvorne zamisli i skice maestra Ive Tijardovića, stvaramo Malu Floramye kao posvetu jednom iščezlom vremenu i duhu, istovremeno se obraćajući suvremenosti i novim generacijama pitanjem: ima li mjesta ljubavi i poštovanju naših različitosti u kovitlacu karnevala anakronizma, politike i konzumerizma?"
Goran Golovko 

Dirigenti Hari Zlodre i Tonći Ćićerić
Redatelj Goran Golovko
Scenograf Zvonimir Mihanović
Kostimograf Mladen Radovniković
Koreografkinja i scenski pokret Jasna Frankić Brkljačić
Zborovođa Ana Šabašov
Oblikovatelj svjetla Srđan Barbarić
Oblikovatelj tona Damir Punda
Suradnica redatelja Jelena Bosančić
Suradnica scenografa Vesna Režić