Na sceni

ponedjeljak 27.05. 20:00
utorak 28.05. 20:00
srijeda 29.05. 20:00
nedjelja 23.06. 20:00

Gran Bolero

Zagrebački plesni ansambl i EN-KNAP grupa
utorak 25.06. 20:00

SKB Plesni teatar Split

Ljubav na prvi mijau

PRODAJA ULAZNICA: SKB PLESNI TEATAR (098 360 312)

Koncerti u sezoni 2023/2024

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Filharmonija budućnosti

Filharmonija budućnosti

Filharmonija budućnosti projekt je prepoznat od struke i publike koji polako postaje tradicionalni završetak koncertne sezone splitskog HNK. U mnogostruke blagodati ubraja se praktično iskustvo učenika koji imaju priliku učiti i muzicirati s profesionalnim kolegama te upoznavanje publike s talentiranim mladim glazbenicima kojima nastup na velikoj pozornici HNK Split predstavlja važan korak u razvoj karijere. Članovi profesionalnog orkestara ovom prigodom postaju mentori, a publika ima priliku poslušati generacije splitskih glazbenika okupljenih u jedinstven ansambl. Poseban doživljaj su i gostovanja priznatih svjetskih te hrvatskih dirigenata, koji se svake godine mijenjaju, što obogaćuje svakog izvođača i slušatelja. 

Filharmonija budućnosti
Freske
Trio Jongen

Freske

Vrhunski hrvatski glazbenici flautistica Renata Penezić, fagotist Žarko Perišić i pijanistica Marina Matolić čine Trio Jongen.

 

Freske
45 godina mješovite klape "Filip Dević"

45 godina mješovite klape "Filip Dević"

Mješovita klapa "Filip Dević" osnovana je 29. svibnja 1978. godine na jedan gotovo spontan način. Naime, članice i članovi ženske i muške klape često bi zajedno pjevali u trenucima opuštanja i sličnim prigodama, te su odlučili svoju spontanu pjesmu malo dotjerati, aranžirati i tako je nastala mješovita klapa, prva ikada formirana.

45 godina mješovite klape "Filip Dević"