Anton Pavlovič Čehov TRI SESTRE

Anton Pavlovič Čehov TRI SESTRE

"u ovoj predstavi iz Splita na Moskvu gledamo", Nenni Delmestre

Više

Na sceni

subota 03.12. 20:00
nedjelja 04.12. 20:00
Premijera četvrtak 08.12. 20:00
srijeda 14.12. 20:00
subota 07.01. 19:30
srijeda 18.01. 19:30

Dramske premijere u sezoni 2022/2023

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Borbena ponoćka
Miljenko Smoje - Ivica Ivanišević

Borbena ponoćka

Stotu godišnjicu rođenja Miljenka Smoje, najvećega splitskog pisca dvadesetog stoljeća, obilježit ćemo dramatizacijom Borbene ponoćke, kultne epizode omiljene televizijske serije Naše malo misto.

Borbena ponoćka
Žaba
Dubravko Mihanović

Žaba

Žaba Dubravka Mihanovića, višestruko nagrađivan, prevođen i izvođen tekst, i petnaestak godina nakon nastanka jednako je aktualna priča o prepoznatljivim ljudima koji se teško prilagođavaju vremenima izvrnutih vrijednosti. Drama se odvija u brijačnici na Badnju večer, što dodatno naglašava osamljenost i osobne drame četvorice muškaraca koji se susreću u njoj. Nedostatak komunikacije i empatije, otuđenost u svijetu površnosti i lažnog uspjeha, borba u pokušajima bliskosti, sabijaju se u virtuozno napisanu dramu koja se, uz neočekivane obrate, pretvara u psihološki triler.  

Žaba
Okretište
Damir Karakaš

Okretište

Okretište je roman koji se izravno bavi traumom autora, protagonista koji je prošao kroz iskustvo fizičkog napada i rekovalescencije.

Premijera: 8. prosinca 2022.

Okretište
Tri sestre
Anton Pavlovič Čehov

Tri sestre

Prva dramska premijera, Čehovljeve Tri sestre u režiji Nenni Delmestre i u dramaturškoj obradi Elvisa Bošnjaka na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u listopadu 2022. 

Tri sestre