Novosti Objavljeno: 9.5.2017.

Balet HNK Split na mini-turneji po Makedoniji

Balet HNK Split na mini-turneji po Makedoniji

Ansambl Baleta HNK Split je, nakon uspješnih gostovanja u Dresdenu i Ljubljani u travnju s insertom iz predstave East/West (čija je premijera u HNK Split najavljena za 25. svibnja), ponovno na putu, na makedonskoj mini-turneji.

10. svibnja u Makedonskoj Operi i Baletu u Skopju splitski će plesači izvesti balet Igora Kirova Na putu koji je s velikim uspjehom premijerno izveden na prošlome Splitskom ljetu, a 12. i 13. svibnja, u Bitoli i Štipu, makedonska publika će se moći upoznati s hvaljenom koreografijom istoga autora (i s glazbenom podlogom još jednog makedonskog autora, Kirila Džajkovskog) 5 do 12. Riječ je o predstavi koju je samo u prvoj sezoni (2015-16) pogledalo više od 7000 gledatelja u Splitu, Sarajevu, Ohridu, Šibeniku i Beogradu.  

Nakon toga,  Balet HNK Split ulazi u završne pripreme za zadnju premijeru sezone, baletni triptih troje koreografa -  Saša Eftimova, Martin Chaix i Igor Kirov, a u lipnju ih ponovno očekuje nastup s baletom 5 do 12: 9. lipnja na Međunarodnom plesnom festivalu Chorea u Bratislavi, a 11. lipnja u Ljubljani, na Festivalu Junij.