Novosti Objavljeno: 20.4.2017.

Splitski Balet na gostovanju u Ljubljani i Dresdenu

Splitski Balet na gostovanju u Ljubljani i Dresdenu

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split odlazi na novu međunarodnu mini-turneju u sklopu koje će nastupiti na baletnim gala-večerima u Ljubljani i Dresdenu. Plesači splitskog Baleta Ekaterina Kuznjecova i Aleksandar Korijakovski izvest će duet On the Edge koreografa Igora Kirova.

Prvo će u petak 21. travnja na Gala baletnom koncertu nazvanom Susret baletnih umjetnika bivše Jugoslavije koji organizira Udruženje baletnih umjetnika Slovenije na sceni Slovenskog narodnog gledališča nastupiti u programu u kojem su osim njih još i plesači domaćeg Baleta i Opere SNG Ljubljana, Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, Baleta Makedonskog narodnog pozorišta iz Skopja, Baleta HNK Zagreb, Baleta Narodnog pozorišta Beograd i Baleta SNG Maribor. Iz Ljubljane plesački par splitskog Baleta odlazi u Dresden na Gala koncert plesnog tjedna 22. travnja. Na tom će koncertu nastupiti u uglednom društvu baletnih trupa kao što su Semperoper Ballett iz Dresdena, Ballett Chemnitz, Dresden Frankfurt Dance Company, Palucca-Schule Dresden Tanzcompagnie, Landesbühnen Sachsen, Tanztheater des Staatstheaters Kassel i Company proART (Brünn).
Nakon nastupa na baletnoj gala-večeri Europskog baletnog Grand-prixa u Beču u veljači nastavak je to međunarodnih uspjeha splitskog Baleta kojeg već u svibnju očekuje i makedonska turneja.