Novosti Objavljeno: 19.4.2017.

27. Marulićevi dani započinju Melodramom HNK Split - Što je nama naša borba dala

27. Marulićevi dani započinju Melodramom HNK Split - Što je nama naša borba dala

Festival hrvatske drame 27. Marulićevi dani započinje 20. travnja, dan prije svečanog otvaranja festivala, autorskim projektom Anice Tomić i Jelene Kovačić Melodrama u produkciji Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split i režiji Anice Tomić. Izvedba započinje u 19 sati, a ulaznice su ponuđene po promotivnoj cijeni od 20 kuna.

Autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić Melodrama pokušava odgovoriti na jedno sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni preuzeti odgovornost? Zemlja u kojoj živimo svakodnevno nam daje tisuće razloga da od nje odustanemo. U trenutku kada se većina državljana Hrvatske pita što je nama naša borba, država, vlada, demokracija dala, u trenutku kada tisuće ljudi napušta zemlju u potrazi za boljim životom, u trenutku kada je pristojan život postao luksuz, u trenutku u kojem se ideologije titanski sukobljavaju, političari se zapliću u vlastite laži dok istovremeno potiho rasprodaju resurse, u takvom trenutku zaustavljamo se na sat i pol jedne večeri u jednom gradu, u jednoj zgradi u kojem žive sasvim obični ljudi. Možda su naši susjedi, možda su naši poznanici, možda su nam sasvim nepoznati, a možda u njima prepoznajemo sami sebe. Neki od njih traže izlaz, neki su već odavno odustali, neki oplakuju loše životne poteze. U tih sat i pol njihove se priče raspliću, a njihovi životi od te večeri više nikada neće biti isti. Možda samo zato jer im je netko postavio pitanje: Jeste li spremni preuzeti odgovornost?

U predstavi glavne uloge tumače: Marko PetrićFilip RadošStipe RadojaTajana JovanovićAna Marija VeselčićAnastasija JankovskaVicko BilandžićGoran MarkovićNenad Srdelić i Nikša Arčanin. Osim redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić autorski tim čine skladatelj Nenad Kovačić, scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Ana Savić GecanAna Kreitmayer koja potpisuje scenski pokret, korepetitorica Gloria Lindeman, te oblikovatelji svjetla i zvuka Srđan Barbarić i Damir Punda.