Novosti Objavljeno: 27.2.2017.

Sve o zdravlju i bolestima glasa - predavanje prof. Večerine Volić

Sve o zdravlju i bolestima glasa - predavanje prof. Večerine Volić

Predavanje nazvano Zdravlje i bolesti glasa održat će otorinolaringologinja i fonijatrica prof. dr. sc. Santa Večerina Volić na Medicinskom fakultetu u Splitu u utorak 28. veljače s početkom u 11 sati. Predavanje upriličuju Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Umjetnička akademija Split i Hrvatsko narodno kazalište Split, na inicijativu Cynthije Hansell Bakić, redovne profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Umjetničkoj akademiji Split, dugogodišnje primadone splitskog teatra.

Predavanje prof.dr. Santa Večerina Volić, istaknute ekspertice  u području dijagnostike i liječenja bolesti glasnica, među brojnim pjevačima i glumcima poznate kao vodećeg stručnjaka za dobar glas, namjenjeno je svima koji glas koriste u umjetnisti i profesiji, kao i svima koji se bave liječenjem, kulturom glasa, te glasovnom edukacijom.

Prof.dr. Večerina Volić redovna je profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je iz otorinolaringologije, subspecijalist iz fonijatrije. Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, magistrirala na Prirodno matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, doktorirala iz područja laringologije i fonijatrije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Usavršavala se u području laringologije, fonijatrije i fonokirurgije u eminentnim centrima u svijetu kao dobitnica niza stipendija i nagrada.