Živko Jeličić: BUŽA

Živko Jeličić: BUŽA

Ekipa predvođena redateljem Zoranom Mužićem i skladateljem Matom Matišićem, koja je prvim izvedbama tijekom 62. splitskog ljeta napunila gledalište u Severovoj ulici do posljednjeg mjesta, u sezoni seli na pozornicu HNK Split.

Više o predstavi
Premijere

Premijere

Luigi Pirandello: ŠEST LICA TRAŽI AUTORA
Henrik Ibsen: NEPRIJATELJ NARODA
Eugène Ionesco: NOSOROG
Valeria Moretti: CLARA SCHUMANN
Marija Dukić: ŠTO ČEKAMO?
Antun Šoljan: ROMANCA O TRI LJUBAVI

Više o dramskim premijerama

Na sceni

Ostale predstave

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Balade Petrice Kerempuha
Miroslav Krleža

Balade Petrice Kerempuha

Balade Petrice Kerempuha Miroslava Krleže u režiji Georgija Para i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu proglašene su najboljom  predstavom 9. Gumbekovih dana. Adaptacijom koja povezuje poetski svijet balada s naglašeno kritično prikazanom suvremenom zbiljom stvorena je iznimna drama slojevitih značenja s efektnom režijom i sjajnim glumačkim ostvarenjima

Balade Petrice Kerempuha
Što čekamo?
Marija Dukić

Što čekamo?

Djelo Marije Dukić, nastalo u okviru projekta Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, u režiji Marice Grgurinović izravno stimulira kritičku reevaluaciju rodnih stereotipa snažno prisutnih i u hrvatskom suvremenom društvu.

 

Što čekamo?
Romanca o tri ljubavi
Antun Šoljan

Romanca o tri ljubavi

Šoljanova Romanca o tri ljubavi duhovita je i dirljiva dramska igra u stihovima, formalno zaodjenuta u moliereovsko-shakespeareovsko ruho, koja nam istodobno postavlja najzamršenija pitanja o ljubavi i životu. Na Scenu 55 donosi je redatelj Nikola  Šimić

Romanca o tri ljubavi
Clara Schumann
Valeria Moretti

Clara Schumann

U režiji Ivana  Lea Leme, nacionalna prvakinja HNK Split Ksenija Prohaska na scenu donosi ključne trenutke života velike žene i glazbenice Clare Schumann. Clara je vjerna čuvarica sjećanja na Roberta i njegovu glazbu, ali i trajna lutalica; neumorna i iznimna glazbenica te muza mladoga Brahmsa. Cjelokupna priča protkana je njenim, Schumannovim i Brahmsovim kompozicijama.

Clara Schumann