Živko Jeličić: BUŽA

Živko Jeličić: BUŽA

Ekipa predvođena redateljem Zoranom Mužićem i skladateljem Matom Matišićem, koja je prvim izvedbama tijekom 62. splitskog ljeta napunila gledalište u Severovoj ulici do posljednjeg mjesta, u sezoni seli na pozornicu HNK Split.

Više o predstavi
Premijere

Premijere

Luigi Pirandello: ŠEST LICA TRAŽI AUTORA
Henrik Ibsen: NEPRIJATELJ NARODA
Eugène Ionesco: NOSOROG
Valeria Moretti: CLARA SCHUMANN
Marija Dukić: ŠTO ČEKAMO?
Antun Šoljan: ROMANCA O TRI LJUBAVI

Više o dramskim premijerama

Ostale predstave

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Balade Petrice Kerempuha
Miroslav Krleža

Balade Petrice Kerempuha

Balade Petrice Kerempuha Miroslava Krleže u režiji Georgija Para i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu proglašene su najboljom  predstavom 9. Gumbekovih dana. Adaptacijom koja povezuje poetski svijet balada s naglašeno kritično prikazanom suvremenom zbiljom stvorena je iznimna drama slojevitih značenja s efektnom režijom i sjajnim glumačkim ostvarenjima

Balade Petrice Kerempuha
Što čekamo?
Marija Dukić

Što čekamo?

Djelo Marije Dukić, nastalo u okviru projekta Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, u režiji Marice Grgurinović izravno stimulira kritičku re-evaluaciju rodnih stereotipa snažno prisutnih i u hrvatskom suvremenom društvu.

 

Što čekamo?
Romanca o tri ljubavi
Antun Šoljan

Romanca o tri ljubavi

Šoljanova Romanca o tri ljubavi duhovita je i dirljiva dramska igra u stihovima, formalno zaodjenuta u moliereovsko-shakespeareovsko ruho, koja nam istodobno postavlja najzamršenija pitanja o ljubavi i životu. Na Scenu 55 donosi je redatelj Nikola  Šimić

Romanca o tri ljubavi
Clara Schumann
Valeria Moretti

Clara Schumann

U režiji Ivana  Lea Leme, nacionalna prvakinja HNK Split Ksenija Prohaska na scenu donosi ključne trenutke života velike žene i glazbenice Clare Schumann. Clara je vjerna čuvarica sjećanja na Roberta i njegovu glazbu, ali i trajna lutalica; neumorna i iznimna glazbenica te muza mladoga Brahmsa. Cjelokupna priča protkana je njenim, Schumannovim i Brahmsovim kompozicijama.

Clara Schumann