Herman Severin Løvenskiold: LA SYLPHIDE

Herman Severin Løvenskiold: LA SYLPHIDE

Bajku živopisnih škotskih plesova i kostima s ljubavnim zapletom pokrenutim čarolijom, a u  kojega se upliću zračni duhovi, prema originalnoj koreografiji Augusta Bournonvillea prenosi gošća iz Danske s američkom adresom, Karina Elver.

Više o predstavi
Igor Kirov: NA PUTU

Igor Kirov: NA PUTU

Goldberg varijacije Johanna Sebastiana Bacha uporište su koreografije Igora Kirova, odnosno 32 baletne sličice kojima dočarava ono posebno stanje između jave i sna. Balet s klasičnim i suvremenim elementima koji izvodi 17 plesača i plesačica premijerno je izveden na splitskom Sustipanu na 62. splitskom ljetu.

Više o predstavi

Na sceni

Ostale predstave

Sve iz baleta Sve iz opere Sve iz koncerta Sve iz drame
Tamni pejzaži/Bolero
Marjana Krajač i Maša Kolar

Tamni pejzaži/Bolero

Atraktivno gostovanje Baleta zagrebačkoga HNK s dvama djelima Marjane Krajač i Maše Kolar, renomiranih koreografkinja koje po prvi puta surađuju s ansamblom Baleta HNK, oduševit će ljubitelje suvremenog plesnog izraza

Tamni pejzaži/Bolero
East/West - baletni triptih
Saša Eftimova, Igor Kirov, Martin Chaix

East/West - baletni triptih

U trima koregrafskim cjelinama predstavljaju nam se koreografi nove europske generacije, ali i koreografi triju različitih stilova plesa, koji nas kroz pregršt kontrasta vode do užitka pune komplementarnosti.

East/West - baletni triptih
La Sylphide
Herman Severin Løvenskiold

La Sylphide

Jedan od najstarijih sačuvanih romantičnih "bijelih" baleta nastavak je njegovanja klasičnog repertoara na pozornici HNK Split. Bajku živopisnih škotskih plesova i kostima s ljubavnim zapletom pokrenutim čarolijom, a u  kojega se upliću zračni duhovi, prema originalnoj koreografiji  Augusta Bournonvillea iz 1836., prenosi gošća iz Danske s američkom adresom, Karina Elver.

La Sylphide
5 do 12
Igor Kirov

5 do 12

Moderni balet Igora Kirova na dinamičnu glazbu Kirila Džajkovskoga oduševio je premijernu publiku na 61. splitskom ljetu, a samo u prvoj godini pogledalo ga je gotovo 7000 gledatelja na pozornicama u Splitu, Sarajevu, Ohridu, Beogradu i Šibeniku.

5 do 12